De kaas is enigszins vergelijkbaar met de Comté kaas, de Beaufort d’Éte is echter minder bekend en ook veel minder goed verkrijgbaar in ons land. Komt de Comté uit de Jura, de Beaufort komt uit de meer zuidelijk gelegen Savoie, tegen de hoge Alpen aan.

De Beaufort d’Éte wordt gemaakt van rauwe melk, gemolken in de maanden juni t/m oktober, de koeien grazen dan hoog in de bergen op de alpenweiden en zo krijgen ze naast gras ook kruiden en bloemen binnen. Onder meer dit menu bezorgt de Beaufort d’Éte zijn prachtige smaak. Deze smaak wordt wel als “complex” en “fruitig” omschreven.

Als de kaas wordt gemaakt in de maanden november tot en met mei, dan mag de kaas geen Beaufort d’Éte heten, maar is het een gewone ‘Beaufort’ kaas, ook lekker, maar toch anders.

De kaas wordt gemaakt van rauwe melk, dus van melk die niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is, waardoor alle smaak, maar zeker ook alle gezonden zuren en vetten behouden blijven. Het is een harde kaas, gewassen korstkaas, met wat ingevallen zijkanten, veroorzaakt door de beukenhouten vorm die om de zijkant van de kaas wordt gespannen.

De afmetingen en gewichten verschillen en zijn afhankelijk van het seizoen en dus van de melkproductie van de koeien. De kazen wegen tussen de 20 en 70 kg en zijn 11 tot 16 hoog. De doorsnee varieert van 35 tot 75 cm. Voor een kaas van 40 kilo wordt maar liefst 400 liter melk gebruikt!

De Beaufort rijpt ten minste vijf maanden, de kaas heeft dan een droge stof gehalte van 61% en een vetgehalte van 48%.

 AOC

Beaufort heeft het AOC-keurmerk (Appellation d’Orgine Contrôlée). Dit wil zeggen dat de melk alleen van koeien uit de regio mag komen. Deze koeien zijn van het Tarine of Abondance ras en zij mogen niet meer dan een vastgesteld aantal liters melk per jaar produceren. Het voer van de koeien moet uit de streek zelf komen en eventuele bijvoeding is aan strikte regels onderworpen. Dit wordt flink gecontroleerd.




Beaufort ETEBeaufort ETEBeaufort ETEBeaufort ETE
 

Beaufort ETE

€ 2,95 per 100 gram
Aantal
   

De kaas is enigszins vergelijkbaar met de Comté kaas, de Beaufort d’Éte is echter minder bekend en ook veel minder goed verkrijgbaar in ons land. Komt de Comté uit de Jura, de Beaufort komt uit de meer zuidelijk gelegen Savoie, tegen de hoge Alpen aan.

De Beaufort d’Éte wordt gemaakt van rauwe melk, gemolken in de maanden juni t/m oktober, de koeien grazen dan hoog in de bergen op de alpenweiden en zo krijgen ze naast gras ook kruiden en bloemen binnen. Onder meer dit menu bezorgt de Beaufort d’Éte zijn prachtige smaak. Deze smaak wordt wel als “complex” en “fruitig” omschreven.

Als de kaas wordt gemaakt in de maanden november tot en met mei, dan mag de kaas geen Beaufort d’Éte heten, maar is het een gewone ‘Beaufort’ kaas, ook lekker, maar toch anders.

De kaas wordt gemaakt van rauwe melk, dus van melk die niet gepasteuriseerd of gesteriliseerd is, waardoor alle smaak, maar zeker ook alle gezonden zuren en vetten behouden blijven. Het is een harde kaas, gewassen korstkaas, met wat ingevallen zijkanten, veroorzaakt door de beukenhouten vorm die om de zijkant van de kaas wordt gespannen.

De afmetingen en gewichten verschillen en zijn afhankelijk van het seizoen en dus van de melkproductie van de koeien. De kazen wegen tussen de 20 en 70 kg en zijn 11 tot 16 hoog. De doorsnee varieert van 35 tot 75 cm. Voor een kaas van 40 kilo wordt maar liefst 400 liter melk gebruikt!

De Beaufort rijpt ten minste vijf maanden, de kaas heeft dan een droge stof gehalte van 61% en een vetgehalte van 48%.

 AOC

Beaufort heeft het AOC-keurmerk (Appellation d’Orgine Contrôlée). Dit wil zeggen dat de melk alleen van koeien uit de regio mag komen. Deze koeien zijn van het Tarine of Abondance ras en zij mogen niet meer dan een vastgesteld aantal liters melk per jaar produceren. Het voer van de koeien moet uit de streek zelf komen en eventuele bijvoeding is aan strikte regels onderworpen. Dit wordt flink gecontroleerd.



Deel dit >
Facebook Twitter

Gerelateerde producten

Soort koe
Land Frankrijk
Melkbehandeling Rauwmelks
Smaak tbv filter romig;niet romig;vol
Klasse A.O.P.
Streek Haute-Savoie
Advies Rijpe bourgogne
Vet % 40
Leeftijd 16 maanden
Smaak Verfijnde smaak met aroma's van boter hazelnoten, bloemen en fruit.

Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Kaasfondue Paul
€ 24,95
Kaasfondueset zwart
€ 39,95
Ultiem Corsica
€ 43,50
Terug