Bitto 2012

€ 3,45 per 100 gram
Aantal
Let op: Minimaal bestelaantal
   
Bitto kaas is enige kaas ter wereld die na 10 jaar rijpen nog fantastisch smaakt. Uit de regio rond Bergamo, Noord Italiaanse alpen, wordt deze slowfood kaas boven de 1500 meter gemaakt. De hoge sappige weides worden door de koeien en geiten leeggegraasd om vervolgens direct na het melken te starten met de kaasproductie in primitieve hutten, genaamd calecc's. Zo reizen de kaasmakers van calecc naar calecc om van Juni tot September deze bijzondere kaas te maken.
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort Harde kaas
Land Italië
Melkbehandeling Rauwmelks
Smaak tbv filter Complex, rijk
Streek Alta Valtelina
Uitgebruike verhaal achter de smaak van Bitto, klik dan op volgende link naar www.pauldeboerop.com
pauldeboerop.com/2014/03/06/eeuwige-kaas/

Terug