Brillat savarin

€ 2,95 per 100 gram
Aantal
   
Deze kaas wordt gemaakt door toevoeging van room waardoor een 'triple creme' kaas ontstaat. De jonge verse kaas wordt 12 dagen gerijpt. Brillat is het lekkerst gemaakt van melk van koeien die gras hebben kunnen grazen. De kaas is in dertiger jaren ontwikkeld door de kaasaffineur Henri AndrouŽt. Hij heeft de kaas vernoemd naar bekend Franse geleerde en Gastronoom Brillat Saverin. Enkele beroemde anekdotes van deze geleerde zijn; Een diner zonder kaas is als een mooie vrouw die een oog mist. De ontdekking van een nieuw gerecht brengt de mensen meer geluk dan de ontdekking van een nieuwe ster. En nog vele andere... Volgende anekdote wordt over hem verteld : Brillat-Savarin werd ziek en de dokter raadde hem aan om een dieet te volgen. Op een dag komt een vriend op bezoek en vindt Brillat-Savarin voor een bord met een mooie gebraden poularde van Le Mans. De vriend vraagt zich af of dit wel het juiste dieet is voor een zieke, waarop Brillat-Savarin antwoordt dat hij van gerst en boekweit lee
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort koe
Land Frankrijk
Melkbehandeling Rauwmelks
Smaak tbv filter vol;romig
Klasse A.O.P.
Streek NormandiŽ
Advies Fiona Blanc
Vet % 75
Leeftijd 1 maand
Smaak Fris romige smaak met zilte tonen
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Blauwe Maandag
€ 17,95
Rijke stinkers
€ 39,75
Ultiem Corsica
€ 43,50
Terug