Fontina Aosta  

Fontina Aosta

€ 3,50 per 100 gram
Aantal
   
Fontina is een bergkaas uit het Aosta dal in Noord ItaliŽ. Op de kaas staat een vignet van de Matterhorn met daaronder de naam. De fontinakaas wordt alleen in Valle d'Aosta gemaakt waar, als gevolg van de natuurlijke barriŤre van de Alpen, de zomer is het klimaat droog. Hierdoor onstaat de groei van een rijke bergflora en waardevolle botanische grassen, bloemen en kruiden De Fontina is een DOP kaas: het betekent dat het de benaming van Beschermde Oorsprong in de Europese Unie. De kaas mag uitsluitend geproduceerd worden van rauwe melk van runderen van Valle d'Aosta ras. De fontinakaas was een van de eerste kaas te worden gekwalificeerd als D.O.P. De kaas is lekker als broodbeleg of bij de borrel. Bekender is het gebruik van Fontina in de Fonduta. Fonduta is een kaasfondue variant op basis van melk, ei, fontina kaas en voor de liefhebber wat truffel erdoor.
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort koe
Land ItaliŽ
Melkbehandeling Rauwmelks
Smaak tbv filter vol;romig
Klasse D.O.P.
Streek Aosta dal
Advies Trappistenbier,
Vet % 45
Leeftijd 3 maanden
Smaak Volle romige smaak licht fruitig
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Dikke buiken
€ 35,95
Paul's Ultieme kazen
€ 38,95
Rijke stinkers
€ 39,75
Terug