Gorgonzola Dolce

€ 1,95 per 100 gram
Aantal
   
De kaas wordt in Noord Italie gemaakt, van oudsher rond het stadje Gorgonzola, in Lombardije en Piemonte. In het dorpje 'Gorgonzola' wordt geen kaas meer gemaakt. Alle grote kaasfabrieken hebben zich gevestigd rond de grote steden. Wel is er jaarlijks het 'Sagra Nationale Gorgonzola'. Dit is een festival ter ere aan de wereldberoemde kaas. Deze 'Dolce' is zacht en romig van structuur in tegenstelling tot deze gorgonzola pikant. Beide zijn het blauwader kazen met veel smaak en goed te gebruiken als dessertkaas en fantastisch te verwerken in vele gerechten. Tip; De kaas met prosecco in de blender/keukenmachine doen en lekker opsnoepen met witlofschuitjes...heerlijk!
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort koe
Land Italië
Melkbehandeling Gepasteuriseerd
Smaak tbv filter uitgesproken;vol;romig
Klasse D.O.P.
Streek Noord-Italië
Advies Prosecco Collalto
Vet % 50
Leeftijd 1 maand
Smaak Lekkere zachte gorgonzola met een boterige structuur
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Basta ik wil verse pasta
€ 35,95
Geitenkaas
€ 38,95
Paul's Ultieme kazen
€ 38,95
Terug