Hevre bier/jenever

€ 5,95 per stuk
(ong. 100g)
Aantal
   
Dit pittige roodflora kaasje wat vroeger ook in Nederland werd gemaakt, verkocht onder de naam Limurger , wordt vaak gegeten met een beetje appel-perenstroop.Het is de enige Belgische kaas met een A.O.C. Dezelfde kaas werd vroeger ook gemaakt in Maastricht en omgeving. Hier werd en wordt meestal de naam Rommedoe gebruikt; dit is een samenvoeging van het Maastrichtse “roum” (=room) en het Franse “doux” (=zacht). De romige ,enorm sterk ruikende, kaas is er in een gepasteuriseerd en ongepasteuriseerde uitvoering geproduceerd. Er is ook een extra gepekende versie, verkocht onder de naam Herve bier, dus een variant met een bier gewassen korst.
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort koe
Land België
Melkbehandeling Gepasteuriseerd
Smaak tbv filter vol;uitgesproken;romig
Streek Luik
Advies Bier, Pinot Griggio Tramin
Vet % 50
Leeftijd 1 maand
Smaak Volle romige gekruide smaak en licht fruitge finale
Terug