L'Ami Chambertin

€ 11,95 per stuk
(ong. 250g)
Aantal
   
L 'Ami Chambertin is een gewassen korst kaas uit het dorpje Gevrey-Chambertin in de Bourgogne. De kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk en is na rijping nog zacht.

Rijping duurt minstens vier weken en gedurende die tijd wordt de kaas regelmatig gewassen met water aangelengd met Marc de Bourgogne. De kaas lijkt veel op de epoisse. Alleen l' Ami Chambertin is wat hoger. De structuur is steviger dan de epoisse door de langzamere streming en toevoeging van minder zuursel. Daardoor is deze kaas wat toegankelijker dan de epoisse.

De kaas werd voor het eerst gemaakt in 1946 door Raymond Gaugry en nog steeds door kleinzoon Olivier GAUGRY.
Deel dit >
Facebook Twitter

Gerelateerde producten

Soort koe
Land Frankrijk
Melkbehandeling Gepasteuriseerd
Smaak tbv filter uitgesproken;vol;romig
Klasse A.O.P.
Streek Bourgogne
Advies Pinot grigio Tramin
Vet % 23
Leeftijd 1 maand
Smaak Geurige kaas met uitgesproken rijk aroma

Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Pinot gris Tramin
€ 11,95
Fine cheese biscuits Charcoal
€ 3,95
Proscuito San Daniele
€ 4,95
Terug