Manchego viejo

€ 3,75 per 100 gram
Aantal
   
Deze schapenkaas heeft minimaal 12 maanden gerijpt. De kaas komt uit 'La Mansha' zoals de Arabieren deze streek noemde wat 'waterloos land' betekend. De melk voor het maken van Manchego kaas moet afkomstig zijn van 'La Mancha' schapenras. Dit is een ideale dessertkaas,..lekker opsnoepen met een rijpe peer of wat Membrilo ! Meestal hebben wij manchego liggen welke gemaakt is van gepasteuriseerde melk. De korst is bedekt met regelmatige groeven over de zijkanten doordat de wrongel in een kaasmandje wordt geperst. Vroeger werd de wrongel geperst in 'Esparto's' wat manden zijn van gedroogd gras. De korst wordt vervolgens ingewreven met olijfolie.
Deel dit >
Facebook Twitter

Gerelateerde producten

Soort schaap
Land Spanje
Melkbehandeling Rauwmelks;Gepasteuriseerd
Smaak tbv filter uitgesproken;vol;niet romig
Klasse D.O.P.
Streek Castilla-La Mancha
Advies Moscatel
Vet % 50%
Leeftijd 12 maanden
Smaak Krachtig en vol
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Blauwe Maandag
€ 17,95
Dikke buiken
€ 35,95
Jamon Serrano
€ 2,95
Terug