Pinxtos doperwt met knoflook en gegrilde courgette

Gallega media (Spaans brood of een baguette)
Olijfolie
Knoflook, zeezout (fleur de sel)
200 gram doperwten
1 bos munt
Peper
1 eetlepel petrella/ricotta
1 Courgette
1 Punt paprika/pepadews
25 gram amandelschaafsel

Bak in koekenpan het amandelschaafsel licht bruin aan zonder olie/boter.
Courgette even wassen en snij plakken van ongeveer 2 cm dik en bestrooi ze met zeezout.
Als de courgette goed begint te zweten goed droogdeppen en even licht aanbakken in een droge koekenpan. Snij plakken brood van ongeveer 3 cm dik en bak deze licht om en om in de koekenpan met een beetje olijfolie en knoflook. Strooi over dit broodje nog even licht wat gemalen zeezout of fleur de sel.
Kook de doperwten gaar en pureer deze met een halve bos verse munt, een grote teen knoflook en petrella tot een compact geheel.

Bekleed de pintxos met een plakje gegrilde courgette waarop je de doperwtencrème verdeeld. Strooi bovenop de doperwtencrème amandelschaafsel en prik er een prikker in. Als laatste een stuk puntpaprika of pepadews op prikker….snoep ze !
Deel dit >
Facebook Twitter

Origineel

cadeaus om van te watertanden

Inspiratie
Vier verschillende buitenlandse kazen voor op een kaasplank