Pintxos tonijn met amandelsalsa (12 st.)

Gallega media (Spaans brood of baguette)
Knoflook
Zeezout, peper
Sherry (droge)
Bosje peterselie
˝ Citroen sap (vers)
Potje kappertjes
Rode peper
20 gram geschaafde amandel
Bosui
50 gr. Serrano ham
250 gram tonijn (liefst vers)

Doe amandelschaafsel in hete koekenpan, zonder olie, en kleur deze licht bruin.
Bak de plakken Serrano ham even krokant uit in de koekenpan/oven zonder olie.
Snij Gallega in plakken van 3 cm dik en bak deze even, om en om, met wat olijfolie en knoflook licht bruin.
Pureer in keukenmachine de peterselie, amandelschaafsel, rode peper (zonder pitjes), bosui, citroensap, teen knoflook en kappertjes zodanig fijn dat er nog wel structuur in zit.
Laat de amandelsalsa even in een zeef uitlekken.
Snij tonijnfilet in 12 gelijkstukken en bak deze rosé in pan met een beetje olijfolie, citroensap, peper en zout en blus deze af met een scheutje sherry.
Laat de tonijn afkoelen en dep de stukjes droog.
Leg de tonijnfilet op de pintxos en daarbovenop de salsa en een plak uitgebakken Jamon Serrano. Prik er een mooie bamboe prikker in en snoep ze!
Deel dit >
Facebook Twitter

Origineel

cadeaus om van te watertanden

Inspiratie
Vier verschillende buitenlandse kazen voor op een kaasplank