Pintxos pata negra  (12 personen)

Gallega media in plakjes (Spaans brood of anders baguette)
Olijfolie
Knoflook, zeezout
1 bos Groene asperges
12 pl. Pata negra
1 pt. Remoulade saus
Kappertjes/kapperappeltjes
prikkers

Snij plakjes brood van 3 cm dik en bak deze in de koekenpan even licht bruin met olijfolie en knoflook en besprooi het broodje licht met vers gemalen zeezout.  
Snij de asperge in twee gelijke stukken iets groter van het broodje (gebruik kop en stuk eronder). Kook de asperges voor 5 minuten en laat deze onder koud stromend water snel afkoelen. Dep de asperges droog en doe de twee verschillende stukken (kop en stuk onder de kop) op het broodje. Vervolgens drapeer je de pata negra op de asperges waarna je een ruime theelepel remouladesaus erbovenop doet.
Doe een prikker door het hapje met een kapperappeltje bovenop…snoep ze!

De rest van de asperges lekker gebruiken in een salade of soep.
Deel dit >
Facebook Twitter

Origineel

cadeaus om van te watertanden

Inspiratie
Vier verschillende buitenlandse kazen voor op een kaasplank