Proscuito San Daniele

€ 4,95 per 100 gram
Aantal
   
De Proscuitto de San Daniele is een edele ham uit de regio Friuli en dat is het gebied boven VenetiŽ. De ham is vernoemd naar het mooie bergplaatsje 'San Daniele'en ook het varkensras dat dezelfde naam heeft. Voor het maken van goede droge ham heb je maar 4 ingrediŽnten nodig namelijk, Italiaanse varkens, grof zout, lucht en tijd ... ... meer dan een jaar. De inheemse varkens voor het maken van San Daniele ham zijn meestal ouder maar altijd groter voor de slacht dan de varkens van de parmaham. Na de slacht worden de hammen gepekeld met zeezout om zoveel mogelijk vocht uit de ham te onttrekken. Bij de natuurlijke productie van San Daniele ham worden de hammen op elkaar gestapeld tijdens de zout-pekel periode. Daardoor kan het zout nog beter zijn werk doen en hierdoor ontstaat er ook een duidelijk herkenbaar geschil met de parmaham, namelijk dat de San Daniele ham platter is. Door het pletten krijgt de ham de vorm van een guitar wat ook de bijnaam is van deze ham. Doordat de hammen vo
Deel dit >
Facebook Twitter
Land ItaliŽ
Klasse D.O.P.
Streek Friuli
Leeftijd 14 maanden
Smaak Rijk en verfijnde smaak met weelderig lichtzoet aroma
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Blauwe Maandag
€ 17,95
Mangalitsa pakket
€ 49,95
Tapas Jamon
€ 24,95
Terug