Recept;

Kabeljauw met Morcon
Voor 4 personen.


Ingredienten;

600 gram kabeljauw
150 gram Morcon in blokjes
250 gram Risotto/Bomba rijst
2 tablet visbouillon in 1 L. water opgelost (1 L.visbouillon)
0,5 L. Passata
1 gesnipperde ui
2 tn knoflook
6 tomaten in partjes
1 rode ui in ringen
1 courgette in blokjes
1 venkel in reepjes
100 gram zwarte olijven
2 takjes verse rozemarijn
Olijfolie
Peper, zout
sap van 1 citroen

Fruit met een scheutje olijfolie de gesnipperde ui aan, wanneer de ui glasig wordt kan de knoflook erbij. Voordat  de knoflook gaat bruin kleuren de rijst erbij en roerbak de rijst totdat de olie is opgenomen.
Blus de rijst af met 0,5 L visbouillon en passata. Laat het geheel op zacht vuur 20 minuten staan. Tussentijds kijken of er bouillon bij moet en even roeren. Voeg de laatste 10 minten de Morcon, kabeljauw, courgette, tomaat, venkel, olijven, rozemarijn en gaar het geheel zachtjes door.
Als laatste ewat peper en zout, sap van 1 citroen toevoegen en serveren met rode uienringen.

Hummmm!

Eet smakelijk.

Met smakelijke groet, Paul Odijk







Deel dit >
Facebook Twitter