Vacherin Zwitsers

€ 17,95 per stuk
Aantal
   
De Vacherin Mont d'Or is een gewassen-korst kaas en wordt gemaakt van uitsluitend koemelk. De productie van de kaas loopt van 15 augustus tot 15 maart. De kaas wordt van de volle rauwe melk gemaakt van koeien van het Montbéliard-ras. Na toevoeging van stremsel wordt de wrongel in de vormen gedaan. Na het vormen wordt de kaas overgedaan in dennenhouten hoepels, om uitlopen te voorkomen. De rijpingstijd is drie weken minimaal op dennenhouten planken. Vergeleken met de Franse vacherin vind ik de Zwitserse wat romiger en verfijnder van smaak.
Deel dit >
Facebook Twitter
Soort koe
Land Zwitserland
Melkbehandeling Gethermiseerd
Smaak tbv filter vol;romig
Klasse A.O.C.
Advies Matassa blanc, Pinot grigio Tramin
Vet % 45
Leeftijd 2 maanden
Smaak Notige smaak en volromige structuur met een prettig harsaroma

Terug