Valancay

€ 8,95 per stuk
(ong. 220g)
Aantal
   
Deze fermier geitenkaas had de vorm van een volmaakte piramide, maar door Napoleon is de top eraf gehakt. De Valancay wordt na het vormen bedekt met een laag gezouten houtskoolas. Vervolgens gerijpt in een zeer vochtige kelder. Het houtskool zorgd voor een betere balans in de smaak. Op de houtskool ziet men dan een natuurlijke schimmel naar boven komen, welke gewoon gegeten kan worden. Een prachtige kaas om te begeleiden met een mooie witte Sancerre. Tip.! Op kastelentrip door de Loire overal kaasproducerende geitenboerderijen met mooie kastelen.Het kasteel van Valancay is wel één van de mooiste.
Deel dit >
Facebook Twitter

Gerelateerde producten

Soort geit
Land Frankrijk
Melkbehandeling Rauwmelks
Smaak tbv filter mild;romig;niet romig
Klasse A.O.P.
Streek Centre Val de Loire
Advies Vailet, Dindarello, Prosecco frizzante
Vet % 45
Leeftijd 1 maand
Smaak Fris fruitge smaak met zilte hartigheid
Aanraders van Paul!
Je gekozen product gaat perfect samen met onderstaande producten. Maak het helemaal af!

Basta ik wil verse pasta
€ 35,95
Lekker ruikertje
€ 38,95
Paul's Ultieme kazen
€ 38,95
Terug