VanMenno

VanMenno


Brood VanMenno heeft een knapperige, scherpe korst en een onregelmatige structuur. Dat komt doordat we het deeg maar kort kneden en lang laten rusten. Zo krijg je op een natuurlijke manier veel aromaontwikkeling en dus een lekkerder brood. Om mijn brood in Nederland te kunnen maken, gebruik ik alleen het allerbeste Franse meel, dat we kopen bij een op stenen malende molen aan de Loire. Het mineraalrijke zeezout komt uit de Guérande. Het desem, dat nodig is om het deeg te laten rijzen, heb ik zelf zo’n 10 jaar geleden gemaakt en sindsdien iedere dag gevoed met water en meel. Zo kan ik iedere dag het lekkerste en meest zuivere brood bakken dat er bestaat, met alleen maar meel, water, eigen desem en zeezout.

Aan mijn desembrood wordt absoluut geen gist toegevoegd. Naast desembrood maak ik ook het echte rustieke Franse stokbrood en Normandisch landbrood, waar een heel klein beetje gist voor gebruikt wordt (zo’n 8x minder dan in Nederlands brood..).



Sorteren naar: Product Prijs Standaard

Deel dit >
Facebook Twitter